Kezdőlap   |   Szolnoki Kerékpáros és Gyalogos Tisza-híd építése   |   Tiszaligeti Sportkomplexum fejlesztése   |   Verseghy Ferenc Gimnázium felújítása és funkcióbővítése
 

Verseghy Ferenc Gimnázium felújítása és funkcióbővítése


Gimnázium bemutatása


A Verseghy Ferenc Gimnáziumot 1831-ben alapították, I. Ferenc király engedélyével. A jelenlegi műemléki védelem alatt álló épületben 1888óta működik. A patinás épületet az idők során többször felújították, legutóbb 1980-ban került jelentősebb korszerűsítésre sor.

1995-ben az önkormányzat döntése alapján az iskola használatába került a Táncsics út 17. szám alatti "Csomor ház", melynek átépítésével újabb tantermeket alakítottak ki, egyben megoldódott a tálalókonyha és az ebédlő kulturált elhelyezése.

A gimnáziumban jelenleg 17 osztályban összesen 551 tanuló oktatása folyik az alábbi szakokon

Természettudományi tagozat,
Matematika speciális tagozat,
Angol nyelvi speciális tagozat,
Német nyelvi speciális tagozat,
Humán-reál integrált tagozat.

A 2009/2010-es tanévtől kezdődően az indított osztályok száma 16, a tanulói létszám várhatóan 520 fő lesz.

Az oktatás során a tagozatoknak megfelelő tárgyak kiemelt oktatásán túlmenően hangsúlyos szerepet kap a nyelvoktatás, amely alapján a nem nyelvi tagozatos osztályokban is az első idegen nyelv oktatása szintén magas óraszámban történik.

Az iskola főépületében 21 tanterem van, ebből mindössze 3 szaktanterem, fizika, kémia és biológia. Gondot okoz azonban, hogy nem rendelkezünk a kiemelt nyelvoktatáshoz szükséges nyelvi szaktanteremmel, illetve nyelvi laborral, valamint a művészeti tárgyak oktatásához megfelelő helyiséggel.

A "Csomor ház"-ban oktatási célra 4 korszerűtlen kisméretű tanterem áll rendelkezésre, amelyek főleg kiscsoportos órák megtartására szolgálnak. Az épület átépítése óta nem volt fedezet annak jelentősebb felújítására, átalakítására, jelenleg rossz műszaki állapotban van.

A gimnázium 1987-ben kapott új, az akkori követelményeknek megfelelő tornacsarnokot, ami azonban már nem felel meg a mai előírásoknak. Az elmúlt években a helyiségek belső korszerűsítésre megtörtént, a külső felújításra azonban nem kerülhetett sor, forráshiány miatt. A szigetelés hiánya, a régi ablakok lehetetlenné teszik a gazdaságos energiafelhasználást.

• Gimnázium bemutatása
• Beruházások

Verseghy Ferenc GimnáziumVerseghy Ferenc Gimnázium

Verseghy Ferenc Gimnázium

Csomor ház

Kezdőlap Szolnoki Kerékpáros és Gyalogos Tisza-híd építése Tiszaligeti Sportkomplexum fejlesztése Verseghy Ferenc Gimnázium felújítása és funkcióbővítése
©2008-2012. Tisza Fővárosa - Minden Jog Fenntartva!